Roy Strandberg - Sortiments- och prischef

royVi vill presentera ett nytt ansikte hos Runelandhs. Vi hälsar Roy Strandberg välkommen till Runelandhs i Kalmar.

  • Namn: Roy Strandberg
  • Ålder: 43
  • Befattning: Sortiments- och prischef
  • Intresse: Golf, cykling, simning, löpning

Roy Strandberg har en gedigen meritlista i bagaget och började sin resa på Ica som inköpare och var driftansvarig över konfektionsavdelningen i flera Maxivaruhus. Sedan hamnade Roy i Oslo på Elkjøp där han stannade i åtta år som nordisk inköpare.

Kalmar lockade
När sedan tankar om vart Roy och hans fru skulle låta deras två barn börja sin skolgång gick flyttlasset åter mot Kalmar där han började på Electra som inköpschef. Roy var även inköpschef på Outnorth och kommer senast från Scania med produktionsledning.

Roy kommer bland annat att arbeta med Runelandhs sortiments och prisstrategi.
– Det ska bli väldigt roligt att komma in i Runelandhsfamiljen och få bidra med min erfarenhet. Först på agendan är att sätta sig in i branschen och företaget, säger Roy.

Ironman gånger tre
Känner ni till Ironman? Inte seriefiguren, utan tävlingen. Roy har gjort hela tre stycken!
Här kommer verkligen ett av hans intressen till stor nytta, mental träning. Det är nämligen den mentala biten som har varit Roys nyckel till framgång. Och förmodligen en vilja av järn…
– Med enbart träning hade i alla fall inte jag kommit så långt, du måste ha viljan att lyckas för att kunna genomföra en Ironman. Jag tränade väldigt mycket men jag tränade uteslutande när lusten föll på, när jag ville träna.

Roy utesluter inte att det kanske blir fler Ironman.
– Vi får se. Det krävs mycket tid och engagemang för att kunna genomföra tävlingen.

Vi välkomnar vår egen Ironman, Roy Strandberg.

”Ironman, Ironman triathlon eller järnman är en triathlontävling som täcker 3,86 km simning (2,4 miles), 180,2 km cykling och 42 195 m (ett maraton) löpning”
Källa: (https://sv.wikipedia.org/wiki/Ironman)

Skrivet av Klas Lundin januari 2016