För proffs inom industri och lager

Arbetsstolar för tuffa miljöer

arbetsstolar

Arbetsmiljön inom industrin och i verkstaden är betydligt tuffare än i en kontorsmiljö, vilket ställer andra krav på de produkter och lösningar som behövs för att personalen ska ha rätt förutsättningar under sin arbetsdag.

Vilken arbetsstol ska jag välja?

Den första frågan du bör ställa dig själv är vilka dina huvudsakliga arbetsaktiviteter är, eftersom du då fokuserar på vad som är viktigast för just dig under din arbetsdag. En bra arbetsstol ska vara anpassad för industri och verkstad och för de arbetsmoment som utförs i den miljön. Den ska även vara anpassad av den som använder stolen för att kunna ge ett så bra stöd och en så optimal avlastning som möjligt i det många gånger varierande arbete som utförs inom industri och lagerhantering.

Det är även viktigt att titta på funktionalitet. Arbetsstolar och industristolar med hjul gör att du får en flexibel arbetsställning och som ger dig en rörelsefrihet när stolen följer dina rörelser. Du kan enkelt flytta stolen vid din plats så att du kan utföra olika arbetsmoment eller flytta dig mellan olika arbetsstationer.

- Arbetsmiljön i industrin och verkstaden är tuff och därför krävs det en stol som har en sits som tål daglig användning och hårt slitage från kemikalier, smuts och olja. Materialet i sitsen är viktigt att tänka på. En arbetsstol med ESD-skydd innebär att den har ett bra elektriskt avledande material som leder bort statisk elektricitet, vilket är ett måste i industrimiljöer där det finns krav på arbetsplatsinredning med ESD-skydd, förklarar Anders Jonsson, Produktchef Industri & Lager, på Runelandhs.

Ergonomisk arbetsstol

Sitter du många timmar under din arbetsdag är det viktigt att du har en bra och ergonomisk arbetsstol som ger dig en sittställning som din kropp kommer att tacka dig för. Med en stol med dynamisk sittställning som tillgodoser dina behov, kan du undvika smärta i rygg, skuldror och axlar. Med ett ryggstöd som är ställbart både i höjd och rygg kan du enkelt anpassa den efter din kropp och dina förutsättningar. Det är även viktigt att välja höjd på stolen efter vilket arbetsbord och vilken arbetsstation du jobbar vid. Att välja en arbetsstol med fotring kan vara ett bra alternativ, framför allt när man väljer en högre stol.

- Fördelen med en stol med fotring är att den ger ett stöd för fötterna och en bättre arbetsställning då man kan vila både fötter och ben, förklarar Anders Jonsson.

Ståstol och sadelstol

En del arbeten som utförs kräver en högre stol som en ståstol eller sadelstol. Dessa är utmärkta hjälpmedel som ger dig ett stöd och gör att du får en ergonomisk och bekväm arbetsställning. Med en roterbar sits och ställbar sitsvinkel har du möjligheten att enkelt variera ställningen efter behov och arbetsuppgifter. 

¨

;