För proffs inom industri och lager

Cykelvänlig arbetsplats främjar en aktiv livsstil

 

Cykelparkering

Cyklingen ökar kraftigt i Sverige och på arbetsplatser runt om i landet väljer och prioriterar fler och fler anställda att ta cykeln framför bilen. Detta främjar både en aktiv livsstil och bättre folkhälsa, samtidigt som det är positivt för miljön och viktigt i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

För att uppmuntra detta har Cykelfrämjandet tagit fram ett samarbete med företag och kommuner runt om i Sverige, ”Cykelvänligast i Sverige”, där de vill få anställda och besökare att välja cykeln framför andra transportmedel. Genom att göra arbetsplatsen mer cykelvänlig skapas förutsättningar för anställda att få den bästa starten på dagen och ett av de grundkriterium som behöver uppfyllas är säkerställa att det finns tillgång till en cykelparkering vid arbetsplatsen.

Gör cykelparkeringen lätt att hitta

När du planerar parkeringsområdet för att komma fram till vilken typ av lösning som är bäst lämpad, bör du i första hand ta hänsyn till utrymmet, antal cyklar som står parkerade samtidigt och vilken cykeltyp som används. Cykelställ och cykelgarage bör finnas placerade i direkt anslutning till de omgivande cykelvägarna så att cyklisterna lätt kan hitta platsen under tiden de fortfarande cyklar. Cykelparkeringen bör också finnas nära själva entrén och ingången till arbetsplatsen för att man enkelt och tryggt ska kunna ta sig in.

Säkrare parkering med cykelställ

Med ett cykelställ får du en enkel och praktisk utomhusförvaring av cyklar och dessa passar lika på företaget som i andra offentliga miljöer Cykelställen finns i flera modeller och storlekar och de kan enkelt kombineras och förlängas för att ge utrymme till så många cyklar det finns plats och behov för. Med integrerade stålringar är cykelstället stöldskyddsanpassat, vilket innebär att du kan låsa fast din cykel i stålringarna och får på så sätt en säkrare parkering när du gör det svårare för tjuven att stjäla cykeln.

Cykelgarage skyddar mot sol, blåst och regn

För att skydda cyklarna bättre kan ett cykelgarage eller ett cykelskjul skapa en praktisk och elegant förvaringsplats. Cyklarna står torrt och mer ombonat under årets alla 365 dagar och detta förlänger hållbarheten och livslängden på cyklarna, vilket gör det till en bra investering. Det uppmuntrar dessutom aktiva cyklister att välja cykeln som färdmedel när de vet att den kommer att stå skyddad under dagen. Väljer du ett cykelskjul i varmförzinkat stål och med ett hållbart tak i kanalplast eller plåt kommer du att få en lösning som är anpassad efter vårt nordiska klimat.

Det finns ett stort utbud av produkter och lösningar på marknaden idag och vilken cykelparkering som passar bäst i din miljö eller vid din arbetsplats beror på flera faktorer:

● Hur stort utrymme ni har för de cyklar som ska förvaras
● Vilken stöldskyddsanpassning som behövs
● Vilken typ av cyklar som användas och om det även bör finnas parkering för ex. elcyklar, elsparkcyklar
● Vilket avstånd som finns mellan cykelvägar och ingångar så att cyklisterna kan förflytta sig tryggt och säkert

 

Se våra produkter och lösningar för din cykelparkering

 

;