För proffs inom industri och lager

Skapa bättre ordning med lagerhyllor och hyllställ

Vilka produkter tar mest plats och hur ser dessa produkter ut när det gäller mått, vikt och lagringskrav? Detta är viktiga saker att fundera över när du ska planera hur ditt lagersystem och din förvaring ska se ut för att flödet ska fungera maximalt. På både mindre och större lager, behöver produkter hämtas och flyttas snabbt och enkelt. Att kunna förvara saker på ett smidigt och organiserat sätt är viktigt för att få en fungerande arbetsplats och en optimal lagerförvaring.

Planera ditt lagerutrymme

Först och främst bör du se över hur ditt lagerutrymme ser ut – hur stor ytan är, hur ofta varorna används och hur de transporteras mellan två platser. För att du ska uppfylla kraven gällande planering av arbetsflödet, logistik och säkerhet, är dessa aspekter viktiga att ha med. Genom att planera lagret och övriga utrymmen kan du skapa en arbetsplats som är ergonomiskt utformad, där arbetsmiljö och säkerhet är högt prioriterade.

Spara golvyta med rätt lösning

Med lagerhyllor och hyllställ kan ni få ett välplanerat lagersystem. Beroende på lokalens förutsättningar och de möjligheter som kan finnas när det gäller att bygga på höjden, kan du flerdubbla antal hyllmetrar och maximera användningen av golvytan. För att flödet med ett högre hyllsystem ska fungera, bör de varor som flyttas ofta stå längst ner. Ni kan även behöva stegar och plockvagnar med stege för att enkelt komma åt de varor som förvaras högst upp.

Det går även att placera lagerhyllor fritt på golvet, vilket innebär att du kan variera förvaringen och få plats för både längre och mer skrymmande varor som långa rör, trälister och däck. Dessutom ger det även möjlighet till plock från två håll och precis som när hyllorna byggs på höjden, sparar ni golvyta och kan nyttja utrymmet i lokalen på rätt sätt.

Det mesta passar på ett hyllställ. Det är viktigt att tänka på att hyllan ska rymma det som ska lagras och att hyllstället klarar av vikten som ska belasta hyllplanen. Detta för att reducera rasrisken och sätta säkerheten först. Genom att komplettera hyllställen med förvaringsbackar får ni ännu bättre förvaringslösning med möjligheten att sortera och förvara småartiklar. 

Runelandhs har ett stort och brett sortiment av produkter för lager och lagerförvaring.
Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

;