Stege & Aluminiumställningar

Läs mer

Populära produkter i Stegar & Aluminiumställningar

Aluminium, bxdxh 420x560x610 mm
 varianter
Från 640 kr
Praktiska aluminiumstegar för allmän användning. 3-7 steg.
 varianter
Från 540 kr
Aluminium, flera längder
 varianter
Från 965 kr
Flamsäker, flera längder
 varianter
Från 1 780 kr
Halksäker räfflad aluminium, 6-15 steg
 varianter
Från 7 265 kr

Stege & Aluminiumställningar

En stege är ett effektivt redskap som hjälper dig att på ett säkert sätt nå platser som du normalt inte skulle nå. Vi har ett brett utbud av stegar för olika behov så som mer avancerade arbetsplattformar till enklare trappstegar och arbetsbockar.

En arbetsplattform fungerar utmärkt på ett lager där stegen används ofta och dagligen. En arbetsplattform kan beskrivas som ett mellanting mellan en fast trappa och en enkel stege. Du kan enkelt flytta din arbetsplattform och placera den där den behövs, men det är inte som en stege som du bär med dig. En arbetsplattform är en bra lösning om du behöver komma högre upp men inte har plats för en fast lösning.

En trappstege är en stege som har en liten plattform högst upp och känns igen på sin A-form. Formen gör att du kan arbeta på olika höjder på stegen, vilket gör denna typ av stege mycket flexibel i sin användning. Plattformen ger stegen extra stabilitet så att du kan arbeta tryggt och säkert på hög höjd. En trappstege är en fristående stege och behöver ingen vägg att luta sig mot för att kunna användas, vilket ökar användningsmöjligheterna för din trappstege.

Välj rätt stege

När du ska välja stege finns det några saker du bör tänka på. Här är några punkter som kan hjälpa dig att hitta rätt:

Arbetshöjd: Identifiera vilken höjd du behöver nå för att sedan välja rätt längd på din stege.

Lastkapacitet: Ska du bära upp tunga saker på stegen? Välj då en stege som klarar av att bära vikten, inklusive din kroppsvikt.

Stabilitet: Ska du använda din stege utomhus eller på andra ställen med fuktig miljö eller halt underlag? Se till att välja en stege med halkfria fötter eller steg för att förhindra att du halkar under användningen.

Transport och förvaring: Tänk på stegens storlek och vikt för att säkerställa att du kan transportera och förvara den bekvämt.

Se till att utrusta ditt företag med en stege som passar dina planer och användningsområden. Med rätt stege gör du arbetet enklare och inte minst mer säkert.

Använd din stege på ett säkert sätt

Det är viktigt att vidta vissa säkerhetsåtgärder när man använder en stege. Här är några grundläggande säkerhetstips att tänka på:

- Se till att stegen är i gott skick och inte har några synliga skador.

- Placera stegen på ett plant och stabilt underlag för att förhindra att den välter.

- Säkra stegen, om möjligt, genom att fästa den i en fast struktur eller genom att låta en medhjälpare stabilisera den.

- Håll alltid minst en hand på räcket eller stegen för att hålla balansen.

- Överbelasta inte stegen med tunga föremål eller personer som den inte är avsedd för.

Det är viktigt att läsa och följa tillverkarens specifika säkerhetsinstruktioner. När du väljer stege, var uppmärksam på vad stegen är avsedd att användas till.

Har du fler frågor eller funderingar kring stegar?

Har du frågor kring vilken stege som passar ditt behov? Tveka inte att kontakta oss på Runelandhs, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!

;