Kalmar Golfklubb ligger vid Värsnäsområdet intill vackra Kalmarsund. År 1992 invigdes den nuvarande golfbanan med 36 hål och är nu en skogs- och en parkbana. Kalmar GK blev 2010 utsedd till Årets golfklubb av föreningen Golfjournalisterna för sin ombyggnad och framtidsvisioner. Kalmar GK har fostrat många duktiga golfspelare som exempelvis Joakim Haeggman, Per-Ulrik Johansson och Åsa Gottmo.

Mårten Olander jobbar som klubbchef på Kalmar golfklubb och köpte in de nya möblerna till klubben. Möblerna inköptes till klubbens mötesrum som ligger i närhet till klubbhuset, med en fantastisk närhet till både hav och natur.

Kvalitativa och flexibla möbler

Mårten Olander och Kalmar Golfklubb har sedan tidigare ett nära samarbete med Runelandhs och ville fortsätta på den banan.

– Vi ville ha kvalitativa och enkla möbler för en flexibel möblering då det rör sig om ett mötesrum. Vi valde inte de allra enklaste möblerna eftersom vi vill ha en kvalité som kommer att hålla en tid och som stämmer överens med den övriga kvalitén vi anstränger oss att hålla här.  Dessutom ville vi jobba med ett lokalt företag, säger Mårten.

– Samarbetet har fungerat mycket bra och vi är jättenöjda. Anna Åstrand har varit min direktkontakt på Runelandhs som har lyssnat på våra behov och kommit med förslag och bollat idéer, vilket jag tycker är mycket viktigt för ett bra samarbete. En av fördelarna med att jobba lokalt är också att Anna har kunnat komma ut och se platsen och rummet vi skulle inreda, säger Mårten.

Grönt är skönt

– Vi köpte bland annat fällbara utbildningsbord och stapelbara stolar med armstöd, två stycken whiteboardtavlor på hjul. Sedan köpte vi också en grön skrivtavla av glas, även den på hjul för att vi enkelt ska kunna flytta den och använda i olika lokaler. Vi inhandlade även utomhusmöbler som vi har utanför möteshuset men även vid vår kiosk så att vi kan sitta ute och fika medan vi tittar ut över den vackra naturen.

– Vi ville ha färgkombinationer som påminner om vår miljö, vår natur här på golfklubben. Exempelvis utbildningsbord med ekskiva och den gröna glastavlan, som representerar vårt gröna gräs. Grönt är skönt ihop med neutrala färger, dessutom ger det en värme ihop med ljusa väggar och gråa golv, säger Mårten.

 

När startar golfsäsongen?

– Snart hoppas jag. Vi brukar säga att när sportlovet är över i Kalmar brukar alla tänka på våren och sommaren, säger Mårten och skrattar. Officiellt är det i slutet på mars och början på april, då bör vi vara igång på riktigt.