Construction Tools PC AB i Kalmar är en del av Epiroc AB som bildades 2018 genom en split av Atlas Copco-gruppen. Epiroc är en ledande tillverkare av produkter, främst borrmaskiner, och tjänster till gruv- och infrastrukturindustrin.

Jimmy Gullquist jobbar som poolarbetare på Epiroc i Kalmar vilket innebär att han ibland hoppar in på olika avdelningar och jobbar med olika projekt och förbättringsarbeten. Han berättar att han ofta brukar bläddra i Runelandhs-katalogen.

”Ni har lösningar till nästan allt”

– Jag har beställt från er tidigare och tycker att ni har ett väldigt brett och bra sortiment. Ni har lösningar till nästan allt. Samtidigt är det snabb leverans på prylarna och eftersom jag har många projekt där det exempelvis ska byggas nya monteringslinjer eller nya arbetsplatser så är jag beroende av en snabb leverans, säger Jimmy.

Vår arbetsplats följer en viss stil, vi har mycket i blått och eftersom många av era industriprodukter är blåa så passar även det oss bra. Blått är flott, säger Jimmy och skrattar.

Sparkcykeln är min favorit - den är klockren

Vi har ett stort företag och jag använder sparkcykeln dagligen för att ta mig snabbt mellan olika platser. Sedan är det väldigt smidigt att cykeln har ett flak där du kan ha din verktygslåda eller dina andra prylar på.

Alla produkter kommer till nytta men det jag använder mig mest av är nog ert kroksystem. Vi har verktygstavlor nästan överallt så verktygskrokarna behövs för att hålla ordning och reda på alla våra verktyg och samtidigt förhindra att verktygen blir liggande, säger Jimmy.