Bordsskärmar för skrivbordet

Läs mer
per sida
Visning
 12 varianter
Stilig bordsskärm för skrivbord som finns i flera storlekar. utförande med raka eller runda hörn. levereras med bordsbeslag.
 • En enkel och stilig bordsskärm som levereras
 • Finns i utförande med raka eller runda hörn
 • Komplett med svarta bordsbeslag
 12 varianter
Stilig bordsskärm för skrivbord som finns i flera storlekar. utförande med raka eller runda hörn. levereras med bordsbeslag.
 • Lätt smidig
 • Leverans inkl. ben och kopplingsbeslag
 126 varianter
Moderna bordsskärmar med enkel design. snygg och effektiv skärmvägg som passar de flesta skrivbord.
 • Modern skärm
 • Enkel och ren design
 varianter
Finns i olika storlekar
 • Skapa en trygg arbetsplats
 • Basmodell
 varianter
Finns i flera storlekar, plexiglas
 • Skapar en trygg arbetsplats
 • Transparent skärm
 • Premiummodell
 varianter
Modulsystem
 • Praktiskt hostskydd för kontor och konferens
 • Komplett med två t-fötter
 • Premiummodell
 varianter
Modulsystem
 varianter
Modulsystem

Bordsskärmar för skrivbordet

Mer och mer på våra kontor arbetar vi i öppna kontorslandskap. Den nya typen av öppna kontor skapar nya möjligheter kring kommunikation på kontoret, men drar även med sig problem i form av akustik och ljudvolym. Störande ljud på jobbet blir snabbt ett stort problem för den som behöver lugn och ro i sin arbetsmiljö. Med en bordsskärm skapar du en enkel och trivsam arbetsmiljö, där alla på kontoret får möjligheten att slappna av. En bordsskärm sänker ljudnivån snabbt och ger insynsskydd, vilket ger en bättre arbetsro för de flesta. Vi på Runelandhs har ett brett utbud av skrivbordsskärmar och bordsskärmar som underlättar i din vardag, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Tips vid köp av bordsskärm och skrivbordsskärm för kontor

Det första du bör vara medveten om vid köp av en bordsskärm eller en skrivbordsskärm är att en bordsskärm inte tar bort allt ljud på kontoret, det kommer aldrig bli helt tyst bakom bordsskärmen. En bordsskärm reducerar hur mycket ljudet brer sig ut i en lokal och på så sätt dämpas volymen på vanliga samtal, men du kommer alltid kunna höra din bordsgranne bakom en bordsskärm om du sitter på andra sidan. Du bör välja en bordsskärm klädd med ljudabsorberande material, då den typen av bordsskärm absorberar upp ljudvågorna effektivare. Oftast är en bordsskärm eller skrivbordsskärm tillverkad med en skumklädd porös kärna som sedan kläds med ett tyg på utsidan för att ge ett trevligare utseende. Desto tjockare en bordsskärm är, desto bättre blir den på att absorbera upp ljud. Att använda sig av en bordsskärm när man har ett höj och sänkbart skrivbord är en utmärkt lösning för att dämpa ljudet på kontoret. Oftast uppstår ett problem på kontor med höj och sänkbara skrivbord, nämligen att när någon vill stå upp höjer man upp skrivbordet och flyttar på så sätt upp ljudkällan i kontoret över kontorslandskapet. Det innebär att ljudvågor inte har någon möjlighet att studsa runt och absorberas, de får oftast fritt spelrum i rummet och det skapar problem med ljud. Genom att montera en bordsskärm på det höj och sänkbara skrivbordet undviker man problemet, då bordsskärmen följer med skivan när bordet höjs upp och ner. Man förlorar med andra ord inte den ljudabsorberande effekten man är ute efter!

Hur förbättrar du din ljudmiljö med hjälp av en bordsskärm eller en skärmvägg?

För bästa resultat på ljudmiljön är rekommendationen att använda sig av både bordsskärmar och skärmväggar i lokalen. Med flera olika typer av ljudabsorberande väggar efter varandra fångar varje vägg upp en del av ljudet när det studsar runt i lokalen, vilket gör att du enkelt får ner volymen eller ”surret” i lokalen bit för bit. Ju fler skärmar, desto bättre effekt! Från att ha kunnat höra alla kollegorna i lokalen till att endast höra de närmaste kollegorna har du lyckats få ner ljudvolymen ordentligt! Även med en rejäl bordsskärm kommer det behövas mer saker i lokalen för att dämpa ljudet. Ljudabsorbenter för vägg hjälper ytterligare till för att få ner volymen, tavlor, bokhyllor med mera. Ju mer saker du får upp på väggarna desto mer diffuseras ljudet i din lokal. Bordsskärmar, skärmväggar och ljudabsorbenter är med andra ord utmärkta hjälpmedel för just detta!

Har du frågor eller funderingar kring skrivbordsskärm eller bordsskärm?

Är du osäker på vilken typ av bordsskärm som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Runelandhs, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor!

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!

;