Skärmväggar och ljudabsorbenter

Läs mer

Populära produkter i Skärmväggar & Ljudabsorbenter

Tidlös skärmvägg för kontor med slimmad design men lika god ljuddämpande förmåga. finns i flera storlekar och färger.
 varianter
Från 2 060 kr
Stilig bordsskärm för skrivbord som finns i flera storlekar. utförande med raka eller runda hörn. levereras med bordsbeslag.
 12 varianter
Från 1 125 kr
 varianter
Från 2 285 kr
Ljuddämpat mötesrum, singelrum
91 560 kr

Skärmväggar och ljudabsorbenter

Öppna planlösningar är vanligt förekommande på arbetsplatser idag. Det finns både för- och nackdelar med öppna kontorslandskap. För de som behöver lugn och ro i sitt arbete kan ett öppet landskap vara ett problem. Med skärmväggar och ljudabsorbenter kan du enkelt skapa en lugnare arbetsmiljö då den sänker ljudnivån och skapar på så sätt mer arbetsro. Skärmväggar är en flexibel lösning då de är utformade så att de enkelt kan flyttas och anpassas efter just din miljö och förutsättningar. Allt för att skapa en arbetsmiljö där de anställda trivs och kan fokusera på sina arbetsuppgifter!

Få en ljuddämpande effekt både när du sitter och står upp

En skärmvägg kommer inte att stänga ute allt ljud fullt ut. Den reducerar hur mycket ljudet sprider ut sig i lokalen och hjälper därför till att dämpa ljudet på samtal. Du kommer fortfarande att höra din granne bredvid dig. En skärmvägg som är klädd med ljudabsorberande material, fyller en betydligt större funktion om du jämför med en vägg av trä. En skärmvägg är oftast byggd med en skumbeklädd porös och kärna. Den är sedan klädd med ett tyg och ju tjockare väggen är, desto mer ljuddämpande effekt har den. Skärmväggarna kan fås i olika höjd och vilken höjd du kan tänkas behöva, beror på hur ditt kontorslandskap ser ut. Ju högre vägg desto bättre effekt, men samtidigt bör ett öppet kontor förbli öppet. Med en golvskärm på 1500 mm är ett bra alternativ då den dämpar ljudet när man sitter ner du kan se över skärmväggen när du reser dig upp. Har du ett höj- och sänkbart skrivbord är det bättre att välja en bordsskärm. En bordsskärm fästes på skrivbordsskivan och följer därför med när du höjer och sänker ditt skrivbord och ger dig en ljuddämpande effekt oavsett om du sitter eller står upp.

Förbättra ljudet med skärmväggar och ljudabsorbenter

I ett öppet kontorslandskap rekommenderar vi dig att använda flera skärmväggar för att få ett bra resultat gällande ljudmiljön. Sätt gärna skärmväggarna efter varandra för att få bästa effekt och stänga ute så mycket ljud som möjligt. Har du flera skärmväggar fångar varje skärmvägg upp det ljud som studsar runt i lokalen och på så sätt kan du få ner den totala ljudvolymen och ljudet i lokalen bit för bit. Effekten blir då att från att du har kunnat höra alla dina kollegor i lokalen, hör du endast de som sitter närmst sig. Med skärmväggar kommer du långt med att få ner ljudvolymen, men ni behöver även fler saker i lokalen som kan hjälpa er att få ner volymen ytterligare. Med ljudabsorbenter på väggarna får du ett mer diffust ljud i lokalen. Dessa finns i en snygg design som gör att de blir ett trevligt inslag i lokalen. De finns i flera utföranden och färger.

Frågor kring skärmvägg för kontor eller ljudabsorbenter för industri - kontakta oss på Runelandhs

Är du osäker på vilken typ av skärmvägg eller ljudabsorbenter som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Runelandhs, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor!

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!

;