För proffs inom industri och lager

Variera din arbetsställning med ett höj- och sänkbart skrivbord

Ergonomiska hjälpmedel på arbetsplatsen innebär många hälsofördelar och är väl värda att investera i både för den mentala som för den fysiska hälsan. En varierad arbetsställning är det bästa för dig och ditt välbefinnande och har du ett stillasittande jobb finns det några enkla och effektiva sätt som du kan variera din arbetsställning på.

Fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

Vi är byggda för att vara i rörelse under dagen och att sitta stilla under långa perioder kan göra både våra muskler och leder stela. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du enkelt aktivera dig under arbetsdagen genom att stå upp under perioder och på så sätt skapa förutsättningar för en mer rörligt och flexibel arbetsdag. Genom att variera din arbetsställning och växla mellan sittande och stående håller du i gång kroppen, vilket är positivt för både koncentrationen och effektiviteten.

Hälsofrämjande fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord:

1. Förbättrad blodcirkulation och bättre kroppshållning - stå upp är mer naturligt än att sitta ner för kroppen och när du aktiverar dina muskler, ökar blodcirkulationen vilket är bra för hjärtat.
2. När du aktiverar din kropp ökar fettförbränningen då det kräver mer energi att arbeta i stående position.
3. Med en varierad arbetsställning minskar belastningen på nacke och rygg.
4. Genom att ha kroppen i rörelse förbättras koncentrationen. Du får ett ökat fokus på dina arbetsuppgifter och en bättre produktivitet när du växlar mellan en sittande och en stående arbetsdag. När vi mår bättre, presterar vi bättre.
5. Sätt mål för varje dag. Börja lugnt och varva med att sitta och stå. Om du avslutar arbetsdagen med att höja upp skrivbordet, blir det en naturlig start på dagen att stå upp.

Ergonomiska hjälpmedel för en bättre arbetsdag

Utöver höj- och sänkbart skrivbord finns det fler ergonomiska produkter och utrustning för en bättre arbetsdag på kontoret:
• Det är lätt att glömma bort vad du står på när du står upp vid ditt höj- och sänkbara skrivbord. En ståmatta kan avlasta dina leder och ger dig ett skönare underlag att stå på under längre perioder.
• Med en ergonomisk kontorsstol säkerställer du att du har en bra sittställning när du sitter ner under arbetsdagen. En stol bör ha ett bra stöd för svanken, justerbar höjning och sänkning samt justerbara armstöd. Ju fler inställningsmöjligheter stolen har, desto mer ergonomisk och skönare är den att sitta i.

Det är viktigt att du hittar inredning till din arbetsplats som passar dig och dina arbetsuppgifter. Genom att investera i ett höj- och sänkbart bord och andra ergonomiska tillbehör kommer det att bli lättare att fokusera och skapa de bästa förutsättningarna för dig när du jobbar.
Vilket höjbart bord föredrar du?
• Skrivbord med rak bordsskiva - ett bra val för dig som vill ha ett enkelt och effektivt höj- och sänkbart skrivbord
• Svängt skrivbord - för dig som söker ett skrivbord med extra djup. Finns med både högerställd och vänsterställd bordsskiva.
• Hörnskrivbord – för dig som har gott om plats och behöver mycket bordsyta.

;