För proffs inom industri och lager

Glöm inte bort vad du står på

Christian Nilsson jobbar som marknadsansvarig på Safety First och de inriktar sig bland annat på mattor av olika slag. Exempelvis kontorsmattor, industrimattor, mattor till våtrum och entrémattor med flera.

När det kommer till mattor för kontor, även kallade kontorsmattor eller ståmattor, så har trenden ändrats lite under de senaste åren till att numera även innefatta design.

Designade ståmattor

– Förut kunde kontoren ha mer industriinriktade ståmattor, men nu har designtänket kommit in i bilden. Ergonomin är fortfarande viktig men designen är nästan lika viktig även den. Ståmattorna ska kunna smälta in i miljön på ett diskret och elegant sätt, säger Christian Nilsson.

Även om designen finns där så har färgexplosionerna vad gäller ståmattorna lyst med sin frånvaro.

– Det kanske kan tyckas lite tråkigt men det är mest grått och svart färg som gäller på kontorsmattorna. Det är förmodligen för att de färgerna är mest diskreta och passar bra in i de flesta kontor, säger Christian.

Variera mera

– När du väljer ståmatta ska du framförallt tänka på att variation är ledordet för bra ergonomi. Det absolut viktigaste är att du varierar din arbetsställning. Du ska varken sitta eller stå hela dagarna om du har ett höj -och sänkbart skrivbord, säger Christian.

Glöm inte att stå skönt

– Många köper ett höj -och sänkbart skrivbord och tänker att nu ska vi bli mer hälsosamma men glömmer mattan. Tillslut tröttnar du på att stå upp eftersom det är väldigt jobbigt för kroppen att stå på hårda underlag länge. Och då sätter du dig med följden att du förlorar de positiva effekterna av ett skrivbord som går att höja och sänka, säger Christian.

 

Ståmattor för kontoret

Ståmattor för industrin

;