Skärmväggar Silence

silence.jpg

Det naturliga valet när kvalité, design och ljuddämpning avgör.

Vill du bli av med oljud och samtidigt skapa lite avskildhet utan att bygga murar, på ett elegant sätt? Ja då är skärmväggarna Silence något för dig. De är mycket effektiva samtidigt som de är stiliga och flexibiliteten är nästan oändlig.

I standardutförandet är Silence skärmvägg 1500 mm hög och 800, 1000 eller 1200 mm bred. Samtliga modeller består av mycket effektivt ljuddämpande material, s.k. ljudabsorption.

Vad behöver du?

Vill du bara ha en avskärmning mitt i mellan t.ex. två skrivbord behöver du kanske bara en eller två skärmväggar, men om du har ett öppet kontorslandskap behöver du kanske flera stycken. Skärmväggarna går även att kombinera nästan hur du själv vill. Flera på rad, med 45 graders vinkel, som ett kryss. Dessutom går skärmväggarna att komplettera på höjden för ännu bättre dämpning av störande ljud eller med glasskiva för syns skull. Du väljer.

I sitt enklaste utförande behöver du en skärmvägg och två fötter. Sedan är det bara att välja vilken tygfärg du önskar och om du eventuellt vill ha en påbyggnad som finns i olika utföranden för att passa just ditt behov. Silence Sky är en påbyggnad som ger dig ännu bättre ljudabsorption.

Att tänka på vid val av flera skärmväggar

Ska du ha flera skärmväggar behövs även en koppling på ovansidan för stabiliteten. Den raka kopplingen, d.v.s. den som behövs vid linjär uppställning av skärmväggarna, följer med vid köp av foten. Fötterna säljs styckvis eftersom du kanske inte alltid behöver två fötter till varje skärm, exempelvis då du kopplar ihop flera stycken. Två skärmar behöver endast tre fötter o.s.v.

1 skärm = 2 fötter
2 skärmar = 3 fötter
3 skärmar = 4 fötter O.s.v.

1 st. rak koppling medföljer vid köp av fot. Observera att det går att ha två fötter per skärm även vid seriekoppling om så önskas.

Vinklade skärmväggar

Det som skiljer sig är kopplingarna. Du behöver köpa till kopplingar som motsvarar hur du vill placera skärmväggarna. L-koppling och T-koppling innehåller även en täcklist, en list som döljer den glipa som uppstår när skärmarna vinklas.  

L-koppling, om du vill placera skärmväggarna vinklade.
T-koppling om du vill koppla tre skärmar, likt bokstaven T.
X-koppling om du vill koppla fyra skärmar, likt ett kryss.

Om någon av skärmarna står intill en vägg och du vill täta till ordentligt finns det även tätningslister. De tätar gliporna mellan vägg och skärm.

Silence Sky är en påbyggnad som ger dig ännu bättre ljudabsorption

Silence Sky är en påbyggnad till den vanliga skärmen för att helt enkelt ge bättre ljudabsorption. I sitt vanliga utförande är den en rak påbyggnad som gör skärmväggen högre. Silence Sky finns även i vinklade utföranden, vinkling höger respektive vänster, och är tänkta att kombineras med varandra för bästa resultat. De båda Silence Sky-påbyggnaderna liknar då ett Y sett från sidan.

sky_silence.jpg

Ljudabsorption