Leverantörsträffen 2016

levtraff1Torsdagen den 19:e maj var det så dags för årets jippo 2016, leverantörsträffen. Evenemanget i sig fyllde hela 11 år.

– Själva idén bakom leverantörsträffen kom till på grund av att vi ville knyta bättre kontakter mellan oss själva på Runelandhs och våra leverantörer. Det blev så uppskattat att många frågade om det skulle bli en repris nästkommande år, berättade Per Bergstrand, Runelandhs förre ägare och idémakare inför 10-årsjubileet förra året.

– Den traditionen lever vidare och vi vill såklart hålla igång en sådan uppskattad och betydelsefull sedvänja, säger Sven Hansson, General Manager på Runelandhs.

levtraff2Den digitala vågen
Temat för 2016 års träff var digitalisering. Som en metafor fick den digitala vågen symbolisera digitaliseringens framfart i dagens samhälle, speciellt inom e-handeln.

Vare sig vi vill det eller ej så lever vi i en digital värld. Det mesta som omfattar oss är digitalt. Även vår kära katalog är skapad med digitala verktyg, säger Sven Hansson.

digitalt– När den ”digitala vågen” kommer måste vi vara redo att surfa med på den. I Sverige var exempelvis e-handelns tillväxt under 2015 hela 19 procent. Och för Runelandhs var den 24 procent, säger Fredric Johansson, e-handelsansvarig på Runelandhs.

Content is king – Innehållet är kung
Siffrorna talar för sig själva. Men för att kunna surfa med på vågen och plocka ”de digitala frukterna” krävs lite ansträngning från oss alla. Innehållet är allt. Korrekt information är A och O.
– Utan korrekt information, eller om informationen är bristfällig söker sig kunden obehindrat till nästa webbsida som säljer önskad produkt, säger Fredric.

levtraff3Som ett Boom
Som avslut på träffen enades vi alla i ett stort Boom, som borgar för lycka och framgång.

levtraff4Park Hermina – här kommer vi
Sedan var det dags för middagen som det här året avnjöts på restaurang Park Hermina som ligger vackert belägen i Kalmar stadspark med utsikt över slottet och slottsfjärden. Men innan festen började på allvar fick vi veta vilka leverantörer som vunnit de ack så eftertraktade årligt återkommande priserna. Dessutom, vem blev årets medarbetare i Runelandhs 2016?

Men vilka leverantörer som vann priserna samt årets medarbetare i Runelandhs, ja det får ni vänta med ett litet tag. Men hav förtröstan det kommer snart.

Festen varade in på småtimmarna och alla hade väldans trevligt och jag kan nästan gå ed på att leverantörsträffen återkommer även 2017.

  • Vi på Runelandhs vill rikta ett särskilt tack till Studio Boss som levererar våra sagolika bilder.
  • Partykompaniet som anordnat den här härliga festen.
  • Till alla våra kära leverantörer (och vi Runelandhare) som kommer att vågsurfa digitalt.

Skrivet av Klas Lundin 2016-05-23