Fem saker som bör finnas - för att skapa en effektiv och trevlig arbetsplats

konferensrummetHar du tänkt på de små, men ack så viktiga detaljerna som bör finnas på din arbetsplats för ett lyckat arbete? Utöver de naturliga pinalerna på ditt kontor så är det detaljerna som även de måste finnas för att helheten ska stämma på din arbetsplats samt att trivseln ska infinna sig.

Efter en liten pratstund med Åke Jansson på Lanab design (den pratstunden kommer förövrigt i sin helhet om två veckor) så får vi bland annat veta att det krävs vissa så kallade nyckelfaktorer för att arbetet ska flyta smärtfritt och inte bli till en ständigt återkommande del av arbetslivet som sänker sinnesstämningen.

1. Wi-Fi. På en arbetsplats bör det finnas tillgång till Wi-Fi för att möta dagens allt mer internetbaserade arbete. Extra viktigt om ni ofta har besök.

2. Eluttag. Låter som ganska självklart att det bör finnas eluttag på en arbetsplats. Och det gör det för det mesta också. Men, det som kanske saknas är flera stycken uttag. Du kanske känner igen dig i att behöva springa och leta efter grenuttag, extrasladdar eller liknande. Tillgång till eluttag är idag ett måste. För eller senare behöver du ladda din laptop eller mobiltelefon.

3. En mötesplats eller ett grupprum kan vara bra att ha på en arbetsplats. Upp till 40 procent av problemen löser vi tillsammans, så grupprummet eller mötesplatsen bör även den prioriteras.

4. Utemiljön kanske du inte tänker på så mycket men ett miljöombyte är viktigt för kreativiteten och fungerar likt…

5. … Fikaplatsen som ett andningshål för återhämtning. Fikaplatsen blir extra viktig på vinterhalvåret då uteplatsen, om sådan finns, kanske inte används lika ofta.