Tips för din nya industriarbetsplats

industriarbetsplats.jpg

I så fall har vi några tips som kan vara bra att tänka på om du är på gång att välja arbetsplats till industrilokalen.

För att få den hundraprocentiga ergonomiska arbetsplatsen är det många faktorer att tänka på. Vi har endast med några få tips som du bör tänka på, det är på intet sätt en komplett lista men en hjälp på vägen. 

Rätt arbetshöjd - Först och främst bör du tänka på arbetshöjden. Att ha rätt höjd på arbetsbordet är en väsentlig del i ditt välbefinnande.

Är ni flera som använder samma arbetsplats är det nästan ett måste att kunna justera arbetshöjden. Dessutom kanske du jobbar med lite tyngre prylar vi bordet, då är det skönt om du lätt kan anpassa höjden på arbetsbordet. Arbeta mer flexibelt och undvik förslitningsskador.

Rätt arbetsyta - Rätt arbetsskiva på arbetsbordet är något du också bör tänka på. Monteras det mycket kanske en bordsskiva i grå vinyl är att föredra eftersom ytan är lite mjukare och skyddar produkten från skavanker.

  • Board – En allroundskiva som tål olja, passar bra till enklare montering och verkstadsarbeten.
  • Grå vinyl – En allroundskiva som är särskilt anpassad för monteringsarbeten eftersom ytan är ganska mjuk vilket minskar risken för skador på produkten som monteras.
  • Grå Laminat - En skiva med hård och reptålig yta som ger bra skydd mot vätskor och kemikalier. Lätt att torka av och hålla ren, vilket gör den lämplig i de flesta miljöer.
  • Ekparkett - En stark och tålig träskiva som passar för de flesta användningsområden såsom metallbearbetning och montagearbeten. Försedd med aluminiumlist i framkant.
  • Stål - En skiva som används när det ställs höga krav på slitstyrkan. Klarar vätskor, oljor och kemikalier. Skivan har hög tålighet mot slag och repor, samt är lätt att rengöra. 

Bordsskivor till arbetsbord

Rätt arbetsbelysning - För att uppnå bra ergonomi är det många punkter som ska uppfyllas, inte bara arbetsställningen. Arbetsbelysningen är även viktig för ett bra resultat. Sysslar du mycket med montering av små detaljer är belysningen av största vikt.

Rätt arbetsmatta - Rätt arbetshöjd i all ära - Men det gäller att stå bekvämt också. En arbetsmatta vid ditt arbetsbord underlättar arbetsdagen avsevärt. Dessutom avlastar du fötter och ben.