Whiteboard är storsäljare

whiteboard-tavla.jpg

Du har med största sannolikhet sett eller använt en whiteboard eller whiteboardtavla någon gång. Är du tillräckligt ung kanske ni använde en under skoltiden. Under 1990-talet tog de över efter de klassiska ”svarta tavlorna” eftersom kritdammet kunde ge upphov till allergier och även skapa problem för elektroniska apparater, exempelvis datorer.

De första whiteboardtavlorna för kommersiellt bruk kom under 1960-talet men var väldigt dyra och tusch-färgen kunde vara svår att få bort. Men när whiteboardpennorna uppfanns tog kommersialiseringen av whiteboards fart. Whiteboardpennorna använder sig av raderbart bläck som du enkelt kan ta bort med torr trasa.

Till att börja med var whiteboardtavlorna gjorda av emaljerat stål vilket gjorde dem dyra men numera är whiteboardtavlorna oftast tillverkade av plåt med emaljöverdrag vilket gör dem billigare, men samtidigt tåliga och lätta att rengöra.  

Nu finns whiteboards nästan överallt och vi vet också att de används väldigt olika på olika ställen.

Det mest klassiska är längst in i konferensrummet vilket påminner om den gamla skolanvändningen men vi har också sett receptioner där en whiteboardtavla välkomnar besökare, och bilverkstäder som haft en whiteboard som bokningssystem.

Vi sålde under förra året en bra bit över 1000 whiteboards i olika storlekar. Visserligen skulle ett fåtal användas i utbildningssyfte men ett övervägande antal sitter i lagerlokaler, i verkstäder och industrilokaler och tjänar helt andra syften än vad som var tänkt från början.

En whiteboard är ett tomt blad. Hur den används sätter bara fantasin gränser för.

whiteboard-tavla-industri.jpg