Välkommen till Runelandhs Johan

Runelandhs nyanställer och senast i raden är Johan Strandberg.

johan-strandberg.jpg

  • Namn: Johan Strandberg
  • Ålder: 42
  • Befattning: Säljare
  • Intresse: Sport, träning, matlagning och konst

Johan Strandberg och hans fru tillsammans med deras 18 månader gamla son bodde tills nyligen i Linköping men har nu flyttat till Kalmar där de hunnit bo i cirka en månad. Johans fru är ursprungligen från Kalmar vilket underlättade beslutet.

Variationen är härlig

Ungefär lika länge som familjen bott i Kalmar har Johan hunnit jobba på Runelandhs som säljare. Ett jobb han trivs väldigt bra med.

– Det är jättekul. Du kan få ett samtal från Kiruna och nästa kan komma från Malmö. Fantastiskt. Att arbeta i team är oerhört kul eftersom alla hjälps åt, du blir sporrad att nå målet, som i slutänden är en nöjd och glad kund. Det är allas förtjänst när vi når dit, säger Johan.

– Det är en härlig mix av människor jag jobbar med, olika bakgrunder och åldrar. Det är en trivsam och glad stämning, det passar mig. Även om jag är skämtsam och glad som person är det situationen som avgör. Ibland passar det såklart inte att försöka vara skämtsam. Det gäller att kunna känna av läget, säger Johan.

Ironman gånger fyra

Ett av Johans stora intressen är idrott och sport, men inte bara som åskådare. Johan är en ganska aktiv utövare och har hunnit med hela fyra stycken Ironman-tävlingar.

– Det hela började faktiskt med att jag simmade som rehabilitering för att bygga upp mig fysiskt. Jag började lära känna folk som var aktiva i olika tävlingar och jag hade varit och tittat på tävlingen Ironman, som då hette Järnmannen, och blev djupt imponerad av deras prestationer. Jag bestämde mig för att göra det. Jag ville också, säger Johan.

– Att gå i mål i tävlingen Ironman är en makalös upplevelse. Det är nog det som drivit mig till att göra det här sammanlagt fyra gånger. Men sedan vi fick vår son har träningen gått lite på sparlåga. Men vem vet, en vacker dag kanske jag försöker mig på en Ironman till, säger Johan.

*Fotnot: Även vår medarbetare Roy Strandberg har gjort Ironman.

 

Skrivet av Klas Lundin 2017-12-27