Anders Petersson - Sortimentsansvarig

  • Namn: Anders Petersson 
  • Födelseår: 1973
  • Befattning: Sortimentsansvarig
  • Intresse: Resor och mina barns idrotter
  • Favoritprodukt ur Runelandhs sortiment: Utomhusmöbel (Rastmöbel Robust)

Runelandhs har förnärvarande cirka 15 000 produkter uppdelat på tolv kategorier. Här finns allt från klädskåp, kontorsstolar, tippcontainers och handtruckar till brandsäkra kassaskåp. Ja nästan allt går att köpa hos Runelandhs. De senaste åren har Runelandhs utökat sortimentet betydligt, allt för att tillfredsställa kunden med ett av marknadens bredaste sortiment. Anders Petersson är mannen bakom Runelandhs breda sortiment och har så varit de senaste 15 åren. Sammanlagt har Anders jobbat på Runelandhs i 18 år. 

När jag hittar guldkornen känner jag mig nöjd
– En sortimentsansvarigs främsta uppgift är att ta fram ett sortiment som passar kunden samtidigt som produkterna naturligtvis även måste vara hållbara och tåliga. Att hela tiden anpassa sig efter kundens behov och att vara lyhörd är det är nog det viktigaste, säger Anders. 
Anders säger att det bästa med jobbet är att ta fram och presentera nya produkter som ger respons. 
– När den nya produkten överträffar förväntningarna och blir mer efterfrågad, då känner jag mig nöjd. När jag hittar guldkornen. Det bästa med jobbet är samtidigt även den största utmaningen. 

Industrin eller kontoret – Runelandhs hjälper dig
– Vi kommer att försöka renodla sortimentet mer, gallra bort de produkter som säljer sämst och exponera de mer populära. Samtidigt planerar vi för en större helhet i sortimentet. Hos Runelandhs ska du kunna handla till industrin likväl som till kontoret, vi ska vara kompletta. Ni ska hitta det ni behöver för att skapa er den bästa arbetsplatsen.

anders2large.jpg

Skrivet av Klas Lundin januari 2015