Tippcontainer-guide

Att välja rätt är inte alltid lätt. Tippcontainers finns för olika användningsområden och prestanda. Modellerna är framtagna för att passa alla behov och önskemål, men ibland kan det vara svårt att välja rätt tippcontainer för just ditt behov.

Vi tagit fram en liten guide, en hjälp på traven med alla modeller. Tippcontainers finns med både automatisk och manuell tömning samt med bottentömning.

Lättare gods

131AAA100_1000px.jpg

Tippcontainer Basic 
Är en bra tippcontainer som passar de flestas behov. Containern hanterar lättare gods som plast, kartonger och papper. Basic har en kapacitet på 500 kg. Tippcontainern finns i utföranden från 300 till 900 liters volym.

 


Halvtungt gods

131266_1000px.png

Tippcontainer Standard
Är en modell som passar för något tyngre avfall som exempelvis trä eller metall. Containern finns i nio utföranden med en kapacitet mellan 1200 till 2000 kg och en volym från 150 liter till 3000 liter.

 


Tyngre avfall

tippcontainer-premium.png

Tippcontainer Premium
Är en extra kraftig modell för tyngre avfall som exempelvis metallskrot. Den här containern har så kallad bruten front, vilket gör det lättare att hålla skräpet på plats vid tömning eftersom skräpet inte tippar över kanterna så lätt. Kanterna styr godset vid tömning. Kapaciteten ligger på 2500 kg och finns i utförande från 300 till 1600 liter.

premiumGaffel

Tippcontainer premium finns även med gaffelspridning, vilket innebär tömning med truckens gafflar. Finns i samma utföranden som Tippcontainer Premium.

 

 


Källsortering


tippcontainer-kallsortering.jpg

Tippcontainer standard finns även med färgval för att enkelt kunna källsortera.
Tippcontainer standard för källsortering finns i åtta olika färger enligt renhållningsverkets rekommendationer. För att ytterligare höja tydligheten finns etiketter för avfallssortering.

  • Blå: Papper
  • Grå: Metall
  • Grön: Glas
  • Brun: Komposterbart
  • Röd: Miljöfarligt
  • Vit: Plast
  • Orange: Brännbart
  • Gul: Textil
 
 

Bottentömmande

tippcontainer-bottentommande.png

Tippcontainer bottentömmande
Som tömmer godset rakt ner vilket ger effektiv tömning, inget skräp stannar kvar. Bottentömning har även fördelen att inte påverkas av vinden. Tömning sker med hjälp av motviktstruck eller stödbenstruck. Tippcontainern passar för allmänt skräp eller lättare gods. Kapacitet på 800 kg och volym från 700 till 1800 liter. Containern är staplingsbar. 

 


Rostfria tippcontainers

tippcontainer-rostfri.jpg

Rostfria tippcontainers
Är en container för lättare avfallshantering, den passar exempelvis för plast, kartonger och papper men även för fuktigt avfall eller vätskor då containern är tätsvetsad. Tippcontainern finns i modeller från 300 till 900 liter.

 


Övriga tippcontainers

plant-lock

Tippcontainer Standard med plant lock
Är samma container som tippcontainer standard fast här utrustad med vikbart lock för att lättare hålla skräpet på plats. Locket kan enkelt lyftas för att kasta i skräp.

Tippcontainer Standard finns också med högt lockhoga lock
För att maximera volymen och hålla skräpet på plats. Locket har smidiga inkastluckor på ena sidan och en större lucka för enkel tömning på andra sidan. Containern finns i modeller med kapacitet från 1200 kg till 2000 kg och volymer från 200 till 2700 liter.

lagbyggdTippcontainer lågbyggd
Används exempelvis vid arbetsstationer där höjden är lite lägre. Tippcontainern används med fördel till restprodukter som trä, flis, avfall och spån. Höjden är 525 mm och kapaciteten 1500 kg. Containern finns i tre modeller från 550 till 900 liter.